2013-08-07 09:39:33• hírek • Kocsis Zoltán

Hivatalosan is átvette a Hegyi úti munkálatokat a polgármester

Hivatalosan is átvette a Hegyi (Lucian Blaga) utcán elvégzett felújítási munkálatokat Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere. A megyeszékhely első embere igyekezett biztosítani mindenkit, a jövőben csak a komoly cégek kapnak útjavítási munkákat a városban.

Amint azt a Szatmár.ro július közepén megírta, az ominózus útszakaszon először próbaaszfaltozást végeztek. Ez nem bizonyult jó minőségűnek, ezért rövid időn belül összerepedezett. A hibákat azonban még időben helyrehozták, mondta Coica, majd ismét leaszfaltozták az utat..

„Az a baj, hogy az út alapja beton. Az pedig „dolgozik": porlad, mozog. A munkálatok áfa nélkül 470.000 lejbe kerültek, a cég pedig 36 hónapos garanciát vállalt. Bármilyen gond is lépne fel, azt ők saját pénzükből kötelesek korrigálni", fogalmazott a polgármester.

A felújított útszakasz teljes hossza 675 méter, alapterülete pedig 9400 négyzetméter. A kivitelező a Technic Asist, hangzott el az átadáson.

„A polgármesteri hivatalnak jelenleg két céggel, a Technic Asisttel és a Cosntructii Drumuri-al van szerződése. Ezek év végén lejárnak. Innentől kezdve pedig csakis komoly cégekkel kötünk szerződést, ezt én garantálom", mondta Coica, majd hozzátette: a következő cél a Szatmárzsadányba vezető út modernizálása.

Coica elégedettel nyugtázta, hogy a felújított útszakaszon végre sikerült egy szintbe hozni a kanálistetőket az útburkolattal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: